Hatay’ın Cadıları özsavunma derslerine başlıyor

Birçok üniversitede ‘taciz, kadına yönelik şiddet, kadın olmaktan kaynaklı tüm sorunlara’ karşı örgütlenen Kampüs Cadıları, kuruluşundan itibaren kentlerde adım adım kadınların savunmasını geliştirmek için atölyeler açıyor. Kadınlar, son olarak Hatay’da özsavunma atölyesi kurmak için harekete geçti. Mustafa Kemal Üniversitesi’nde örgütlenen Kampüs Cadıları, özsavunma atölyesine katılma konusunda tüm Hataylı kadınlara çağrı yaptı.

‘Öc derdinde değiliz’

Atölyenin 20 Ekim’de başlayacağının bilgisini veren Kampüs Cadıları Üyesi Gülsüm Tonaydın, atölyeye ilişkin şu bilgiler verdi: “Özsavunma Wen-Do denilen bir savunma tekniğidir. Erkek egemen sistem her gün kendini yeniden üretiyor, bunun karşısında da biz kadınların yeni örgütlenme ve direnme araçları oluşturması gerekiyor. Özsavunma sadece erkek şiddetine karşı kendini korumak değil, yaşamını bütünüyle inşa etmektir. Biz kadınlar bununla erkeklerden ‘Öc’ ya da başka bir şey alma derdinde değiliz.”

‘Yaygınlaştıracağız’

Atölyeye katılmak için 30 kadının başvuru yaptığını aktaran Tonaydın, kadına yönelik artan şiddet karşısında özsavunmanın gerekliliğine dikkat çekiyor. Tonaydın, “Bizler kadın dayanışması ile daha fazla kadının katledilmemesi için bu eğitimleri veriyoruz ve her yerde de yaygınlaştıracağız” diyerek tüm kadınlara özsavunma eğitimlerine katılma çağrısı yapıyor.

Medine Mamedoğlu /Hatay-Jinha

EN SON EKLENENLER