Sanatçı Aydınlar ve HDP’lilerin yargılandığı dava ertelendi

Sanatçılar Pınar Aydınlar ve Murat Elmastaş ile HDP yöneticisi hakkında açılan davada mahkeme heyeti kararını açıklamak üzere duruşmayı erteledi.

İzmir’de 7 Haziran seçimleri öncesinde HDP İzmir Milletvekili adayı Pınar Aydınlar, HDP İl Yöneticisi Hacay Yılmaz ve müzisyen Murat Elmastaş hakkında “suç ve suçluyu övmek” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın üçüncü duruşması İzmir Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada sanıklar Yılmaz ve Elmastaş ile avukatları hazır bulunurken, HDP’li yöneticiler de duruşmayı izledi.

Sanıkların savunmaları önceki duruşmalarda alınması nedeniyle mahkeme tarafından son sözleri sorulurken, sanıklar savunmalarına ekleyecek bir şey olmadığını belirterek beraatlarını talep etti. Duruşma savcısı, mütalaasında sanıkların üzerine atılı suçların sabit olduğunu Aydınlar, Yılmaz ve Elmastaş hakkında “örgüt propagandası” cezasının verilmesini istedi.
Mahkeme heyeti ise kararını açıklamak üzere duruşmayı 27 Ekim tarihine erteledi.

Ne olmuştu?
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde Pınar Aydınlar ve Hacay Yılmaz’ın HDP bürosunun açılışında yaptıkları konuşma, Murat Elmastaş’da seslendirdiği şarkı gerekçe gösterilerek “suçu ve suçluyu övmek, örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla dava açmıştı. Sanıklar hakkında 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

(cb/cnö/cd)

EN SON EKLENENLER