Kayyımlarla kadın mücadelesi hedef alınıyor

DBP’li belediyelere kayyım atanmasının kadın karşıtı politikaların ürünü olduğunu belirten KJA bileşenleri Pirsûs’ta basın açıklaması yaptı. Pirsûs Belediyesi Eş başkanı Nazlı Binici, “Kayyımlarla eş başkanlık sistemi ortadan kaldırmak isteniyor” dedi.

Kongreya Jinên Azad (KJA) Riha (Urfa) bileşenleri kayyımların kadın karşıtı politikalarını yapılan basın açıklamasıyla kınadı. DBP Pirsûs ilçe binası önünde yapılan açıklamaya KJA üyeleri, HDP ve DBP ilçe yöneticileri ile onlarca yurttaş katıldı.

KJA üyesi ve Pirsûs Belediyesi Eş Başkanı Nazlı Binici burada yaptığı açıklamada, “DBP’li belediyelere kayyım atanmasında ki amaç kadın çalışmaları ve eş başkanlık sisteminin ortadan kaldırılmasıdır” dedi. Kayyımlarla yıllar boyun verilen kadın mücadelesinin kazanımlarının hedeflendiğinin altını çizen Binici, “Bu politikalarla, baskı, gözaltı ve tutuklamalarla özgürlük mücadelesi geriletemez. Sevêlerden Fatmalardan ve Pakizelerden aldığımız direniş bayrağını ve mücadelemizi ileriye taşımaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Açıklama zılgıt ve alkışlarla son buldu.

(mhy-bi/ip/sd)

 

EN SON EKLENENLER