Özgür Radyo: Ezilenlerin sesini susturamayacaklar

ZEYNEP KURAY

Web sitesi kapatılan Özgür Radyo’nun Genel Yayın Koordinatörü Derya Okatan, Özgür Radyo‘nun ezilenlerin sesini duyurmaya devam edeceğini vurguladı. Okatan, muhalif basına yapılan bu topyekun saldırının tek amacının halkın gerçeklere ulaşmasını engellemek olduğunu belirterek, “Halk havuz medyasına mahkum edilmeye çalışılıyor” diye konuştu. Özgür Radyo’nun defalarca kapatıldığını, bürosunun basıldığını, çalışanları gözaltına alınıp tutuklandığını ancak hiçbir zaman susmadığını hatırlatan Okatan,“Özgür Radyo ezilenlerin sesini duyurmaya devam edecek” dedi.

Ezilenlerin sesi 95.1 frekanslı Özgür Radyo’nun resmi web sitesinin sansürlenmesine ve erişim engellenmesine karşı dayanışma büyüyor. OHAL kararnameleriyle muhalif televizyon ve radyoların kapatılmasına karşı radyo binasında özgürlük nöbeti başlatan ve kararlı bir şekilde radyo yayınını sürdüren Özgür Radyo emekçilerine, HDP, Nor Zartonk, eski HDP Milletvekili Beyza Üstün, Suruç Gazileri gibi çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri destek ziyaretlerinde bulundu. Özgür Radyo’nun web sitesinin kapatıldığını öğrendiklerini belirten Özgür Radyo Genel Yayın Koordinatörü Derya Okatan, kendilerine bu konuda herhangi bir resmi tebligat yapılmadığını, RTÜK’e başvurduklarını ancak hiçbir cevap alamadıklarını aktardı.

Özgür basının çok kapsamlı bir saldırıyla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Okatan, “OHAL adı altında AKP/Saray iktidarının baskıcı uygulamalarının arttığı bir süreçteyiz. Tüm muhalif sesler susturmaya çalışılıyor. Elbette ki, AKP’nin 14 yıllık iktidarı boyunca da anti-demokratik uygulamalarını gördük ve yaşadık ancak OHAL döneminde kadar hak ve özgürlükler askıya alınmış başka bir dönem yok ” dedi.

‘Susmayacağız’

Özgür Radyo’nun defalarca kapatıldığını, bürosunun basıldığını, stüdyosunun mühürlendiğini, çalışanları gözaltına alınıp tutuklandığını ancak hiçbir zaman susmadığını vurgulayan Okatan, “Radyomuzun kapatılmasını kesinlikle kabul etmiyoruz ve direneceğiz. Dayanışma nöbetti başlattık ve 24 saat buradayız. Tüm sanatçıları, siyasetçileri, sendikaları dayanışmak için radyomuza bekliyoruz” çağrısında bulundu. Üç kez kapatılan Özgür Radyo’nun her seferinde daha da güçlü bir sesle geri döndüğünü vurgulayan Okatan, “Bugün kapatılsa bile radyomuz susmayacak ve internet üzerinde olsun, başka türlü olsun varlığını mutlaka sürdürecek. Özgür Radyo ezilenlerin sesini duyurmaya devam edecek” dedi.

EN SON EKLENENLER