Her şey Putin’in ayağına serildi

Mezhepçi ve ırk ayrımına dayalı politikaları sonucu birçok ülkeyle düşman olan AKP yönetimi, ABD ile gerilim tırmanıp  Suriye ve Rojava’da Kürt ağırlığı artınca özür dilediği Rusya Lideri Vlademir Putin’i bu kez İstanbul’da ağırladı

Tavizlerini sürdüren Erdoğan, İstanbul buluşmasında da nükleer santral ve Türk Akımı projelerini, Suriye’deki gelişmeleri, Fırat Kalkanı Operasyonu’nu, Halep ve Rojava’yı ele aldı. Kürt karşıtı denklemi derinleştirmek için her tavizi vermeye hazır olduğunu gösteren Erdoğan ile Putin görüşmesinden  ‘Türk Akımı Projesi’ anlaşması çıktı. Doğalgaz sevkini içeren anlaşma imzalandı. Putin de doğalgazda indirim sözü vererek, bazı tarım ürünlerine olan kısıtlamayı kaldırma kararı alındı.

Erdoğan görüşme sonrası Suriye konusunun da genişçe ele alındığını belirterek, Halep konusunda karşılıklı olarak bilgilendirmeler yaptıklarını söyledi. Görüşmede gündeme geldiğini paylaştığı Akkuyu Nükleer Enerji Santrali konusunda da Erdoğan, “Zaman kaybının önümüzdeki süreçte telafi edileceği inancındayım” dedi. “Kuzey Akım 2, Türk Akımı gibi projelerini gerçekleştirmek istiyoruz ve çalışıyoruz” diyen Putin de Suriye için “Hem Türkiye hem de Rusya olarak Suriye’de akan kanın durdurulması, bunun en hızlı şekilde gerçekleştirilmesinden yanayız. Biz de Suriye’de siyasi çözüme en hızlı şekilde geçilmesini istiyoruz. Halep’e insani yardımların götürülmesi konusunda aynı fikirdeyiz” dedi. Bab ve Rakka konusunda ne pazarlık yapıldığı ise açıklanmadı.

ANKARA

 

:

 

EN SON EKLENENLER