Kaostan tek adam çıkarıyorlar

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, partilerine yönelik baskıları, radyo ve televizyonların kapatılmasını ve OHAL’in uzatılmasını, Gazete Karınca’ya değerlendirdi. Demirtaş, OHAL’in ikinci dalgası ile gelen radyo ve kanal kapatmalarının toplumda, yaşanacak olası gözaltı ve tutuklamalara karşı bir tepkinin oluşmasını önlemek olduğuna dikkat çekerken bununla da yetinilmeyeceğini söyledi, “Görünen o ki, OHAL daha çok kereler uzatılacak” dedi.

Sınırsız yetki kullanıyor

Erdoğan’ın OHAL’in getirdiği sınırsız gücü kullandığına dikkat çeken Demirtaş “OHAL Erdoğan’a istediği konforu sunuyor. Amacı kaostan güç alan tek adam yönetiminin Türkiye’nin bir normali haline gelmesi” diye kaydetti. HDP’nin kapatma planlarının olduğuna dair duyumlar aldıklarını dile getiren Demirtaş, “HDP sadece güzel günlerin, barış ve huzur günlerinin partisi değil, zorlu günlerin de partisidir. Faşist eğilime karşı demokrasi cephesinin güçlü bir duruş sergilemesi ve yine uluslararası alanda da güçlü bir demokratik dayanışma sergilenmesi önemli ve gereklidir” dedi.

Dış politika yanlış 

Musul operasyonuna Türkiye’nin katılmak istemesini tutarsızlık olarak değerlendiren Demirtaş “Irak meclisinin ‘işgalci’ tanımlaması Suriye’nin ardından Türkiye’nin yine bir yanlış dış politikayla bir başka çıkmaza sokabileceğinin göstergesi. Türkiye sadece Irak’ta değil Suriye’de de işgalci durumdadır. Suriye ve Irak konusunda söz söylemesi gerekenler o ülkenin halklarıdır” şeklinde değerlendirdi.

HABER MERKEZİ

 

 

EN SON EKLENENLER