Rusya’nın Suriye’ye yerleşmesine resmi onay

Rus hava güçlerinin Suriye’nin Lazkiye vilayetindeki Hmeymim Üssü’nde süresiz olarak konuşlandırılmasını öngören anlaşma, Federasyon Konseyi’nde onaylandı.

Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi, Rus hava güçlerinin Hmeymim Üssü’nde süresiz olarak konuşlandırılmasını öngören anlaşmayı 158 senatörün ‘Evet’ oyu ile kabul etti. Federasyon Konseyi’ndeki oylamada bir senatörse çekimser kaldı.

RUS ASKERLERİNE DİPLOMATİK DOKUNULMAZLIK

Sputnik’in haberine göre anlaşma ile Hmeymim’deki askeri personel ve ailelerine diplomatların sahip olduğu dokunulmazlık hakkı da sağlanacak. Ayrıca Rus askerler, Suriye’ye girerken sınır kontrolünden geçmeyecek.

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma, Federasyon Konseyi’ndeki oylamadan önce anlaşmayı onaylamıştı. Anlaşmanın Rus parlamentosunda onaylanması, Rusya’nın Suriye’deki hava operasyonlarının birinci yılını doldurduğu döneme denk geliyor.
Moskova ve Şam’nın Ağustos 2015’te imzalandığı anlaşma doğrultusunda, Hmeymim’de konuşlu Rus güçlerinin başta el Nusra olmak üzere Suriye’deki cihatçı gruplara yönelik operasyonları Eylül 2015’te başlamıştı. (DIŞ HABERLER)

EN SON EKLENENLER