HDP’den tarihi toplantı

Kurulduğu yıldan bu yana ilk defa il eşbaşkanları ve milletvekilleri başta olmak üzere tüm organları ile toplantı düzenleyecek olan HDP yeni dönemi stratejisini belirlemek amacıyla bir araya geliyor

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) siyatseçilere yönelik gelişen gözaltı ve tutuklama furyasının ardından yeni dönemin yol haritasını belirlemek amacıyla seçilmiş tüm organların katılımıyla kuruluş tarihi olan 15-16 Ekim’de Ankara’da toplanıyor. Toplantıya, örgütlü bulunulan tüm Türkiye ve Kürdistan kentlerinin il eş başkanları, milletvekilleri, merkez yürütme kurulu ve parti meclisi üyeleri başta olmak üzere tüm organları katılacak. Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş başkanlığında gerçekleşecek olan toplantının gündemi ise oldukça yoğun.

Toplantı basına kapalı

Kuruluşundan bu yana geçen dört yıllık sürecinde değerlendirileceği belirtilen toplantıda yeni sürecin yol haritası da kapsamlı olarak masaya yatırılacak. Toplantının tarihi bir öneme sahip olduğu görülürken bu kadar kapsamlı ilk toplantı olacak. Türkiye’nin içerisinden geçtiği siyasi sürecin ve son dönemde artan baskı ve siyasi soykırım operasyonlarının yanı sıra HDP’li milletvekillerine dönük olarak dokunulmazlıklar konusunda gelişebilecek olası yönelimlerde toplantının gündemleri arasında. Toplantı basına kapalı gerçekleşecek.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER