Belediye binasını karakola çevirdi

Sûr Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Diyarbakır Vali Yardımcısı Bilal Özkan, 2 polisi Özel Kalem Müdürlüğü bünyesine alırken, başkanlık katında da silahlı polisler nöbet tutuyor

Çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Amed’in Sûr Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Diyarbakır Vali Yardımcısı Bilal Özkan, hizmet yerine belediyede konforuna ve güvenliğine yönelik faaliyetlere başladı. Daha önce valilikten özel çaycısını getiren kayyım Özkan, emniyet istihbaratta görevli 2 polisi de Özel Kalem Müdürlüğü bünyesine aldı. Özkan, demir bariyerler ve zırhlı araçlarla abluka altına alınan belediyeye her gün çok sayıda özel harekat polisi ile gelirken, başkanlık katında da silahlı polisler nöbet tutuyor. Eşbaşkanlık odasının dekorunu beğenmeyen Özkan, özel bir şirketten yaptırdığı mobilyalarla, dekorunu sil baştan değiştirdi. Kayyum olağanüstü güvenlik önlemlerini yeterli görmeyip odasına kurşun geçirmez cam da taktırdı.

Atandıktan bir gün sonra kayyum oldu

Ayrıca kayyum, belediyeye gelir gelmez de kaldığı odanın duvarlarına, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın farklı yerlerde çekilmiş 3 fotoğrafını çerçeveleterek astı. Daha önce görev yaptığı Adana Pozantı Kaymakamlık görevini yürütürken, sık sık hükümet yanlısı açıklamalarıyla bilinen Özkan, CHP milletvekilleri ile girdiği polemiklerle gündeme gelmişti. Özkan, 2014’te Kaymakamlıktan istifa ederek yerel seçimlerde Mersin Silifke ilçesinde AKP Belediye Başkan adayı oldu. Seçimleri kazanamayan Özkan, istifa ettiği kaymakamlığa yeniden atandı. Pozantı Kaymakamı olarak görev yaparken 10 Eylül’de Diyarbakır Vali Yardımcılığı’na atanan Özkan, hemen bir gün sonrasında ise kayyum olarak Sûr Belediyesi’nin başına getirildi.

AMED / DİHA

EN SON EKLENENLER