Demirtaş’tan Syriza kongresinde ‘ortak mücadele’ çağrısı

Syriza’nın kongresinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dünya çapında halkların ortak mücadelesiyle faşizm ve sömürgeciliğe karşı durulabileceğini söyledi.

Yunanistan’da yeniden bir çıkış yapmaya hazırlanan Syriza’nın 2. Olağan Kongresi başladı. 16 Ekim’e kadar sürecek olan kongreye, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PYD Eşbaşkanı Salih Muslim, YNK Politbüro Üyesi Mele Bahtiyar katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını Syriza Merkez Kurulu Sekreteri Panos Rigas yaptı. Daha sonra Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, hükümet ve parti olarak yaptıklarını ve hedeflerini ifade eden bir konuşma yaptı. Çipras, kongreyle hem hükümet hem de parti yönetiminde revizyona gidileceğinin işaretini verdi.

Daha sonra Yunanistan’da parlamentoda temsil edilen partilerin temsilcileri kongreye mesajlarını sundu.

Demirtaş’tan ortak mücadele vurgusu

Kongrede bulunan konuklardan Avrupa Solu Partisi Başkanı Pierre Laurent’ten sonra konuşan Demirtaş, zor bir dönemden geçen Yunanistan için sorumluluk alan Syriza’nın ülkeyi düze çıkarmak için tarihi bir sorumluluk üstlendiğini belirtti. Demirtaş, solun dünya çapında dayanışması ve halkların ortak mücadelesiyle faşizme ve sömürgeciliğe karşı durulabileceğini belirtti.

Demirtaş konuşması esnasında Yunanistanlı gençler attıkları sloganlarla halkların kardeşliği ve Kürt halkıyla dayanışma vurgusu yaptı.

Kongrede bu akşam da Salih Muslim ve Mele Bahtiyar birer konuşma yapacak.

(rp)

EN SON EKLENENLER