HDK ve HDP’den Terolar’a ziyaret

Tepkiye rağmen mülteci kampının yapıldığı Terolar’da halkla buluşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, mülteci kampıyla Alevi halkının yöredeki yaşam damarlarının kesilmeye çalışıldığını söyledi.

Mereş’in (Maraş) Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Aşağı Terolar (Sivricehöyük) Mahallesi’nde halka rağmen yapılan mülteci kampına karşı çıkan yöre halkıyla dayanışmak ve Muharrem Ayı vesilesiyle yapılan aşure lokmasına katılmak amacıyla HDP ve HDK heyeti Terolar’a gitti. Halkla bir araya gelen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDK Eşsözcüsü Gülistan Koçyiğit ve HDP Dîlok (Antep) Milletvekili Mahmut Toğrul, jandarmanın ablukasına rağmen halkın yoğun ilgisiyle karşılandı.

‘İmam Hüseyin’in yolundayız’

Aşağı Terolar Mahallesi Cemevi önünde bulunan kitleye seslenen Yüksekdağ, “Alevi halkı başta olmak üzere Anadolu halkları zalimin zulmünden kurtulmayı başaran bir halktır” dedi. Yassı Muharrem Ayı’nda bir araya geldiklerine dikkat çeken Yüksekdağ, ezilenler olarak İmam Hüseyin’in yolundan dönmediklerini kaydetti. Yüksekdağ, “Yezidin zulmüne biat etmeyen İmam Hüseyin ve beraberindeki direnişçiler sayesinde bugün yine ayaktayız ve direniyoruz. Yüzyılar buyunca bu haklı davamızdan vazgeçmeyerek mücadele etmeye devam ettik” diye konuştu.

‘Alevilerin yaşam damarları kesilmeye çalışılıyor’

Konuşmasının devamında Kerbela’da olduğu gibi Alevi halkının Terolar’da da etrafının zulüm ablukasıyla sarıldığını vurgulayan Yüksekdağ, yapılan mülteci kampıyla Alevi halkının yöredeki yaşam damarlarının kesilmeye çalışıldığını kaydetti.

(hyt/ip/rp)

 

EN SON EKLENENLER