Hüseyin Çelebi Şiir Etkinliği bugün başlıyor

Kürdistan Öğrenciler Birliği (YXK) tarafından bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Hüseyin Çelebi Edebiyat Etkinliği için hazırlıklar tamamlandı. Etkinlik için yazılı açıklama yapan tertip komitesi, etkinliğin bugün Almanya’nın Kassel kentinde festival halinde düzenleneceğini belirtti. Komite açıklamasında, her yıl düzenlediğimiz ve gelenekselleşen etkinliğe bu yıl cezaevlerinden, medya savunma alanlarından, Kürdistan’ın dört bir yanı ve Avrupa’dan, Kürtçenin üç lehçesi, Türkçe ve Almanca şiir ve öyküler gönderildi” denildi.

Her bir eserin toplumsal özgeçmişin bir ürünü olduğu da kaydedilen açıklamada, “Bu etkinlik ile mücadele eden yoldaşlarımızın ve halkımızın duygularını ifade edebilmelerine vesile olduğumuzdan dolayı büyük onur duyuyoruz. Her bir eserin kutsallığını kabul etmekle birlikte tören gecesi dereceye giren bütün eserleri kamuoyu ile paylaşacağız” ifadelerine yer verildi.

Xelîl Xemgîn, Zele Mele, Xezal ve birçok sanatçının sahne alacağı etkinliğe, Avrupa’da bulunan tüm Kürtler ve dostları davet edildi.

 

 

EN SON EKLENENLER