Radyo ve televizyonların kapatılmasına tepki

Adana’da radyo ve televizyonların kapatılması protesto edildi. Kapatılmalara tepki gösteren yurttaşlar, “Televizyon ve radyoma dokunma” dedi

Adana’nın Seyhan ilçesi Fırat Mahalle Meclisi, OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) radyo ve televizyonların kapatılmasını HDP Fırat Temsilciliği önünde protesto etti. “Televizyon ve Radyoma Dokunma” pankartı arkasında bir araya gelen yurttaşlara, özgür basın çalışanları da destek verirken, sık sık “Özgür basın susturulamaz” sloganı atıldı.

Açıklama yapan Radyo Dünya Genel Yayın Yönetmeni Medine Gümüş, faşist askeri darbe girişiminin bahane edilip OHAL ilan edildiğine dikkat çekerek, “OHAL sonrası yaşanan katı antidemokratik uygulamalarla yasakçı zihniyet çerçevesinde yaşamın tüm alanlarına müdahale ederek, coğrafyamız açık cezaevi haline getirilmiştir” dedi.

“Benden olmayanın yaşam hakkı yoktur” zihniyetinin topluma dayatıldığını vurgulayan Gümüş, Zarok TV’nin yayınından korkan bir zihniyetin topluma faydası olmayacağını dile getirdi. 12 Eylül Askeri Darbesi’ni katbekat aşan uygulamaların baş gösterdiğine dikkat çeken Gümüş, cezaevlerinde ağır işkenceler yapıldığını belirterek, HDP ve DBP’li seçilmişlere yönelik başlatılan siyasi soykırım operasyonlarını da kınadı. Tüm Türkiye’de yayılan antidemokratik uygulamaları kabul etmeyeceklerini kaydeden Gümüş, “Özgür basın susturulamaz” diyerek, konuşmasını sonlandırdı.

Açıklama alkış ve sloganlarla son buldu.

(hk/akl/rp)

EN SON EKLENENLER