Amed Fotoğraf Günleri sona erdi

Uluslararası Amed Fotoğraf Günleri, dünyanın farklı bölgelerinde fotoğraf sanatçılarının sergi ve söyleşileriyle sona erdi

Amed Büyükşehir Belediyesi ve DİFAK ortaklığıyla bu yıl 4’ncüsü Sümerpark’ta düzenlenen Diyarbakır Uluslararası Fotoğraf Günleri sona erdi. Üç gün süren etkinliğin son gününde Doğu Kürdistanlı fotoğraf sanatçısı Loghman Rahimi’nin “Hewreman”, Kürşat Bayhan’ın “Evden Uzakta” adlı çalışmaları ile Shahidul Alam’ın Malezya’daki mültecilerin yaşamlarını anlattığı fotoğraf sergileri ve söyleşilerine yer verildi.

‘Fotoğrafın evrensel bir dili vardır’

Rahimi’nin ”Hewreman” isimli çalışmasını sunduğu panelde fotoğrafın toplumun yaşantısını yansıttığını belirterek, duygusal anların kalıcılaşmasını sağladığına değindi. Fotoğrafın evrensel bir dile sahip olduğu vurgusunda bulunan Loghman, “Birbirimizi anlamakta zorlansak da fotoğrafın diliyle anlaşabiliyoruz” dedi.

‘Hewreman kültürü fotoğraf karelerinde’

Doğu Kürdistan’ın Hewreman bölgesinde 950 yıllık Zerdüşt geleneğinin fotoğraflarına yansıtan Rahimi, bu bölge halkının yaşamsal bütün ihtiyaçlarını kendilerinin ürettiğini ve takas yöntemini yaşamlarında devam ettirdiğini anlattı.

Fotoğraf sanatçısı Shahidul Alam ise, Bangladeş’ten Malezya’ya göçen mültecilerin karşılaştıkları zorluklar, insan tacirleri ve göçmenlerin yaşam şekilleri hakkında konuştu.

Fotoğraf Günleri, her yıl yapıldığı gibi toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

DİHA

EN SON EKLENENLER