DBP Eşbaşkanı’ndan tutuklamalara tepki: Bizi sindiremeyecekler

DBP Dîlok İl Örgütü 4. Olağan Kongresinde konuşan DBP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, son günlerde 2 bin 500 parti üye ve yöneticilerinin tutuklandığı belirterek, ‘Ne kadar üzerimize gelseler de bizi sindiremeyecekler’ dedi

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Dîlok (Antep) İl Örgütü 4. Olağan Kongresi’ni, DBP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, HDP, SYKP, YSGP, İHD, KESK temsilcilerinin yanı sıra yüzlerce yurttaşın katılımıyla gerçekleştirdi. Kongrede konuşan Sebahat Tuncel, ülkede yaşanan savaş politikalarına dikkat çekti. 20 Ağustos’ta Dîlok’ta meydana gelen patlamada yaşamını yitirenleri saygı ile andıklarını belirten Tuncel, Dîlok katliamının, Suruç, Ankara, Amed katliamlarının devamı olduğunu söyledi. Yaşanılan katliamların hepsinin bilinmesine rağmen devletin bu konuda herhangi bir önlem almadığına işaret eden Tuncel, “Eğer önceki katliamların sorumluları bulunsaydı bugün katliamlar yaşanmazdı. Hepsinin adresi belli ama bir türlü önlenemiyor. Yaşanan bütün katliamları DAİŞ resmi olarak üstlenmiyor ama devlet DAİŞ yaptı diye geçiştiriyor. Bu kabul edilemez. Kim biliyor ve önleyemiyorsa bu katliamların ortağıdır” dedi.

2 bin 500 parti üye ve yöneticimiz tutuklandı

Parti yöneticilerinin tutuklandığını ve büyük bir baskıya maruz kaldıklarını aktaran Tuncel, “Son günlerde partimizin 2 bin 500 yöneticisi ve üyesi tutuklandı. Buna rağmen her zaman mücadele ettik. Bakın AKP tek bir kişiden oluşuyor. Onu alın parti dağılır. Ama bizim arkadaşlarımız bu sorumluluğu demokrasi, eşitlik ve mücadele kapsamında yapıyor. Dolayısıyla ne kadar üzerimize gelseler de bizi sindiremeyecekler” diye konuştu.

‘AKP eşbaşkanlığı çok yanlış anlamış’

Tuncel, partilerinin eşbaşkanlık sistemine de değinerek, AKP’nin bunu yanlış yorumladığını aktardı. Tuncel, AKP’nin bu tutumu erkek egemen mantığa göre yaşatmaya çalıştığını ifade ederek, “Bunlar eşbaşkanlık sistemimizi çok yanlış anlamış durumdalar. Eşbaşkanlık onlarda da var ama iki eşbaşkan da bıyıklıdır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından okunan mali ve faaliyet raporlarından sonra tek liste halinde gidilen seçimde DBP Dîlok İl Örgütü eşbaşkanlığına Mehmet Özkan ve Gülsüm Demir seçildi.

DÎLOK / DİHA

EN SON EKLENENLER