HDP’li kadınlardan Erdoğan’a: Madamlar da kadınlar da yılmadık yılmayacağız

Kadınları ‘Bir adam gibi ölmek var, bir de madam gibi ölmek var. Ölelim ama adam gibi ölelim’ sözleriyle hedef alan Erdoğan’a cevap veren HDP’li kadınlar, Erdoğan’ın kadın düşmanlığının stratejik olduğunu belirterek, ‘Madamlar da, kadınlar da Erdoğan’ın nefret dili ve kadın düşmanı politikaları karşısında asla yılmadık ve de yılmayacağız’ dedi

HDP Kadın Meclisi, HDP Parlamento Kadın Grubu ve HDP İl Örgütleri kadın eşbaşkanları, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’da yaptığı konuşmada, “Bir adam gibi ölmek var, bir de madam gibi ölmek var. Ölelim ama adam gibi ölelim” şeklindeki kadınları hedef alan sözlerine ilişkin HDP Genel Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan HDP Parlamento Kadın Grubu Sözcüsü Filiz Kerestecioğlu, Erdoğan’ın başkanlık için seçime gitme niyetini açıkça dillendirmeye başladığını belirterek,”İktidarını yalnız hamaset ve nefretle kuruyan Cumhurbaşkanı, başkanlık hedefi için izleyeceği siyasi stratejinin de cinsiyetçiliği, nefreti kışkırtmak ve ölümü kutsamak olacağını Trabzon’daki konuşmasında ortaya koymuş oldu” dedi. Ölümü ve erkekliği kutsayan bu sözlerin her yaş, sınıf, etnik ve dinden kadının hayatına etki edeceğini ifade eden Kerestecioğlu, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan öncülüğündeki AKP eril zihniyet sistematik bir biçimde kadınlara saldırıp, öldürülmesinin önünü açtığı gibi kadınların ölümünü bile bir aşağılama biçimi olarak yine kadınların huzurunda utanmadan korkmadan söyleyebiliyor” diye konuştu.

‘Özgürlük biz kadınlarla gelecek’

Erdoğan’ın nefret diliyle kadınları hedef aldığını dile getiren Kerestecioğlu, devamında şunları söyledi: “Bizler Cumhurbaşkanı’nın neyi ima ettiğini açıkça ifade etmesini istiyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan, madam gibi ölmek ne demektir? Nefret diliyle kadınları ve özellikle üzerinde yaşadığımız toprakların kadim halklarından Ermeni, Rum, Yahudi kadınları aşağılayarak, anayasayı çiğnediğinizin farkında mısınız? Halklar inanç ve kültürlere düşmanlığınız gibi kadın düşmanlığınızın da stratejik olduğunun farkındayız. Cumhurbaşkanı ne derse desin, madamlar da, kadınlar da Erdoğan’ın nefret dili ve kadın düşmanı politikaları karşısında asla yılmadık ve de yılmayacağız. OHAL’de de bu halde de özgürlük biz kadınlarla gelecek”

Yaşasın kadın dayanışması

Kerestecioğlu, bu ayrımcı nefret söylemine karşı Türkiye ve dünyadaki tüm kadınlara şu çağrıyı yaptı: “Dünya yüzünde savaşları, kadın cinayetlerini kadınlara yönelik ayrımcılıkları ve nefret dilini ancak hep birlikte durdurabiliriz. Yaşasın kadın dayanışması, yaşasın kadın mücadelesi, jin jiyan azadi”

ANKARA / JINHA

EN SON EKLENENLER