Agirî’deki kadın buluşmasına çağrı

Agirî’de (Ağrı) “Önderliğime, toprağıma ve özgürlüğüme sahip çıkıyorum” şiarıyla düzenlenecek kadın buluşmasına çağrı yapıldı.

Agirîli kadınlar, Kongreya Jînen Azad (KJA) öncülüğünde startı verilen “Önderliğime, toprağıma ve özgürlüğüme sahip çıkıyorum” kampanyası kapsamında 22 Ekim günü kentte düzenlenecek kadın buluşmasına çağrı yaptı. Özellikle içinden geçilen süreçte kadınların güçlü bir ses olması gerektiğini söyleyen HDP Parti Meclisi Üyesi Kezban Dumlu, kadın buluşmasına katılımın önemine değinerek, “Kadınlar mücadele bitti demeden, mücadele bitmez. Geçmişten bugüne direnerek gelmiş ve öncü rolü oynayan kadınlar böylesi tarihi bir süreçte de üzerine düşeni yapacak” dedi.

Kadınlara çağrı

OHAL’in ortaya çıkardığı sonuçlardan en fazla kadınların etkilendiğini, bu nedenle de özellikle böyle bir süreçte kadınların söz sahibi olması gerektiğini söyleyen DBP Agirî İl Eşbaşkanı Ayfer Birlikler ise, “OHAL sürecinde kadın iradesinin hiçe sayılmasını da tartışacağız. Bu yüzden Ağrılı kadınlar buluşmada olmalı” diyerek, kadınlara buluşmaya katılım çağrısı yaptı.

Kadına dair sorunlar tartışılacak

Baskı ve zorbalığa karşı kadın buluşmasının önemine değinen DBP Agirî Merkez İlçe Eşbaşkanı Naile Barış ise, buluşmada erkek egemenliğine karşı kadın sorununu ele alacaklarını söyleyerek, “Kadına dair tüm sorunları nasıl çözeceğimizi tartışacağız” ifadelerini kullandı.

KJA Sözcüsü Ayla Akat Ata, Agirî Milletvekili Dirayet Taşdemir, Êlih Milletvekili Ayşe Acar Başaran ve sanatçı Rojda’nın katılacağı “Kadın Buluşması” saat 11.00’da Karizma Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek.

(bk-ayk/rk/rp)

EN SON EKLENENLER