MHP ve AKP’nin başkanlık zirvesi

Partisinin grup toplantısında ‘başkanlık’ tartışmalarını yeniden açan MHP lideri Devlet Bahçeli, Çankaya Köşkü’nde Başbakan Binali Yıldırım ile gündeme getirdiği konuyu görüştü. Zirvede, anayasa değişikliği ve Musul ile gündemdeki konular hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu bildirildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında gündeme getirdiği Başkanlık konusu yapılan zirvede ele alındı. MHP ile AKP arasında yapılan görüşme 1 saat 10 dakika sürdü. Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çankaya Köşkü’nde yaptığı görüşmede gündeme getirilen Başkanlık modeli ve MHP’nin AKP’ye vereceği destek ele alındı. MHP’nin destek vermesi ile olası bir Başkanlık teklifinin 330 sınırı olan referanduma götürülebileceği gibi 367 ile de doğrudan meclisten geçirilebilecek.

Başbakanlık kaynakları ise yapılan görüşmede ayrıca Musul’da yapılan operasyon, Fırat Kalkanı operasyonundaki son durum Antep ve yurt genelinde meydana gelen saldırı ve patlamalar ile Anayasa değişikliği konularında görüş alışverişinde bulunduğunu açıkladı.

(kk/cd)

EN SON EKLENENLER