Pir Celal Fırat “Yarın çok geç olmadan el ele verelim”

Garip Dede Dergâhı Başkanı Pir Celal Fırat tüm kesimleri eşit yurttaşlık etrafında mücadelesi etrafında bir olmaya çağırdı. Fırat yaptığı açıklamada “Yarın çok geç olmadan Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Rum, Ermeni ve etnik gruplar ayrımı yapmaksızın gelin lütfen El Ele verelim” dedi.

İşte Pir Celal Fırat’ın açıklamsı;

“Gelin hep birlikte, insanlığın tarihsel yürüyüşü sürecinde bugüne dek elde ettiği ve yarattığı evrensel değerler ve bu değerlerle örtüşen öğretimizin ilkeleri ışığında; hiçbir iktidara, siyasi partiye bağımlı kalmadan bağımsızlık çizgimizi koruyalım, güçlerimizi birleştirelim. Adil ve yaşanılır bir dünya; demokratik, laik, çağdaş, eşit yurttaşlığa ve barışa dayalı bir Türkiye için.
Dava insanlık davasıdır.

İnsani olan her şey bizimdir diyen bir toplumun bireyleri olarak insanlığa, barışa, doğaya hizmetimizi güçlendirelim.

Demokratik kitle örgütlerine çağrımız,
Haksızlığa ve zulme karşı koymak için, insanlığın ortak değerlerini hayata geçirmek için, gerçekten demokratik, laik çağdaş bir Türkiye için, halkların ve inançların kardeşliği için, doğanın korunması için, düşünce ve inanç özgürlüğü için birlikte olalım.

Demokratik, laik, özgür ve eşit yurttaşlık temeline dayalı bir Türkiye’yi birlikte yaşama geçirelim.

Yarın çok geç olmadan Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Rum, Ermeni ve etnik gruplar ayrımı yapmaksızın gelin lütfen el ele verelim.”

EN SON EKLENENLER