11’i çocuk 37 sivil katledildi

Halep’te Rejim güçleri ile muhalif gruplar arasından yaşanan çatışmalarda 11’i çocuk toplam 37 sivil katledildi

Her geçen gün sivil ölümlerin arttığı Süriye’nin Halep kentinden yeni sivil ölümleri gelmeye devam ediyor. Şu ana kadar ateşkes girişimlerinin tamamının başarısızlıkla sonuçlandığı Halep’te Baas rejimi ile muhalif gruplar arasında yoğun çatışmalar yaşanmaya devam ediyor. Bu çatışmalarda iki taraftan 90 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Öte yandan rejime ait savaş uçakları, Biedîn, El-Hilik,Saxor, Qatirjî, Kerem Terab, Miyser, Kelase, Zehra mahallesinin çevresi, Leyremon, Skerî, Ferdos,Şêx Xidir, Kerem Tehan ve Bustan Qeser bölgeleri ile Halep’in güney kırsalındaki Hiyan ve Hirêtan köyleri ile batı kırsalındaki Awrem Mezin ve Kefernaha köylerini de bombaladı. Bombardıman sonucu 9’u çocuk 31 sivil hayatını kaybederken, yerleşim alanları büyük oranda hasar gördü.

Diğer yandan koalisyona bağlı silahlı muhalif gurupların da rejimin hâkimiyetinde bulunan mahallelere yönelik top atışları ile saldırı düzenlediği, bu saldırılarda ilk belirlemelere göre 2’si çocuk 6 sivil hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. DİHA

EN SON EKLENENLER