Başbakan kendini yalanladı: Uçaklar operasyona katılmadı

Partisinin grup toplantısında konuşan ve TSK’ya ait savaş uçaklarının, IŞİD karşıtı koalisyon güçleriyle birlikte Musul operasyonuna katıldığını belirten Başbakan Binali Yıldırım, toplantı çıkışında fikrini değiştirdi ve böyle bir katılımın gerçekleşmediğini söyledi.

Grup toplantısında konuşan Yıldırım, Türk jetlerinin de Musul operasyonuna katıldığını şu sözlerle anlatmıştı: “Başlayan Musul operasyonunda Türkiye’nin dolaylı olarak yer aldığını belirten Yıldırım, “İşte şu anda operasyonda ön saflarda olanlar bizim Başika’da eğittiğimiz milislerdir. Ninova mücahitleridir. Peşmergelerle birlikte operasyona katılmışlardır. Ayrıca koalisyon içerisinde bizim hava kuvvetlerimiz yer almıştır. Musul’da Türkiye’nin işi yok diyenler cevabını almıştır.”

Reuters’ın aktardığına göre, TSK’ya ait uçakların pazar gece yarısından sonra başlayan Musul operasyonuna katıldığını söyleyen Yıldırım, toplantı çıkışında gazetecilerin sorularına henüz böyle bir katılımın gerçekleşmediğini söyleyerek yanıt verdi.

Yıldırım şöyle konuştu: “Şu anda değil. Uçaklarımız kullanıldığı zaman koalisyonunda içinde bizimkiler de yer almış olacak. Önemli olan koalisyonun içinde yer almak. Türkiye‘nin koalisyon içinde yer alması konusunda bir mutabakat var.” (HABER MERKEZİ)
 

EN SON EKLENENLER