Kapatılan radyonun çalışanları tutuklandı

Riha’da gözaltına HDP İl Eşbaşkanı Ayşe Sürücü ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakılırken, Radyo Karacadağ çalışanı 3 kişi tutuklandı

Çıkarıldıkları savcılık tarafından gözaltı süreleri 5 gün uzatılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Riha (Urfa) İl Eşbaşkanı Ayşe Sürücü ile beraberindeki 3 kişi bugün yeniden adliyeye çıkarıldı. Savcılık ifadesinin ardından Sürücü yurt dışına çıkma yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 30 Eylül’de Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Radyo Karacadağ’ın bağlı olduğu Fırat Basın Yayın A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Demir ile radyonun eski çalışanları Mizgin Çay ve Salih Erbekler de savcılık ifadelerinin ardından tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edildi. Demir, Çay ve Erbekler, radyonun bir programı gerekçe gösterilerek “örgüt üyesi” oldukları iddiasıyla tutuklanarak Urfa E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Sürücü resmi izinle geçtiği Kobanê’de çekilmiş fotoğrafları ve yine aynı programda “örgüt propagandası” yaptığı gerekçesiyle 5 Ekim’de gözaltına alınmıştı.

RIHA / DİHA

EN SON EKLENENLER