Milliyetçilik ve ırkçılık hortlatıldı

AKP ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından son dönemde sıkça dile getirilen başkanlık sistemi açıklamalarına tepkiler sürüyor. Barış Bloku Eşsözcüsü Bahadır Altan, “Bu tartışmalar 7 Haziran sonrası başlatılan savaşın amacının ne olduğunu ortaya koyan bir gelişme” dedi. Başkanlık tartışmalarının barış ve demokrasi güçlerinin bir araya gelmesi için bir fırsat olarak değerlendirilebileceğini vurgulayan Altan, “Bu durumu toplumda savaş karşıtlarının, demokrasi yanlılarının bir araya gelerek mücadele etmeleri için şansa dönüştürülebiliriz” dedi.

CHP altyapısını hazırladı

Altan, CHP’nin tutumuna ilişkin ise “Kılıçdaroğlu’nun ‘Başkanlık gelirse bu kanlı olur’ şeklindeki açıklamasını da buna direnecekleri ve itiraz edecekleri şeklinde yorumluyorum. Umuyorum bu sözünün de arkasında durur. Başkanlığa değil diktatöryal sisteme gidiyoruz” dedi. Altan, CHP’nin “Yenikapı Ruhu”na katılmasıyla başkanlık sürecinin altyapısını hazırladığını da sözlerine ekledi.

Bir araya gelinmeli

MHP’nin başkanlık sistemini tamamen kendi iradesiyle tartışmaya açtığını düşünmediğini ifade eden Altan, “Savaş, milliyetçiliği ve ırkçılığı hortlattı. Bunu savunanların bir araya gelmesi de şaşırtıcı değil. Şaşırtıcı olan barışı ve demokrasiyi savunanların bir araya gelmemesidir” dedi. Altan, “Tüm güçlerin barış ve demokrasi için bir araya gelmesi gerekli. Kalıcı bir barış da o zaman gelir” dedi.

İSTANBUL / DİHA

 

 

 

EN SON EKLENENLER