Tutsaklardan faks ve mektup kampanyası

Kandıra 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde bulunan tutsaklar, Özgür Basın ile dayanışmak amacıyla, 23 radyo ve televizyonla ilgili kampanya başlattı. Tutsaklar, RTÜK olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlara mektup ve faks gönderecek

Kandıra 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde tutulan tutsaklar, Fransız şirketi Eutelsat tarafından ekranı karartılan Med Nuçe ve Newroz Tv ile KHK’ler kapsamında kapatılan 23 radyo ve televizyonla ilgili kampanya başlattı. Fransız Büyükelçiliği’ne faks ve mektup gönderen tutsaklar, kapatılan 23 TV ve radyo için de başta RTÜK olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlara mektup ve faks gönderecek.

Araç gereçler gasp edildi

Tutsaklar, “Özgür Basın üzerindeki baskı, biat ettirme ve susturma politikalarını takip edip haberdar oluyoruz. AKP ve Saray’ın medyası olan havuz medyasından başka bir kanal göremiyoruz burada. Zaten faşist rejim, muhalif olan tüm kanal ve radyoları OHAL adı altında kapatmış, üstelik de araç gereçlerini gasp edip TRT’ye vermiş bulunmakta. Biz bunların bizleri susturmayacağını, gerçekleri halka ulaştırmamızı engelleyemeyeceğinin farkındayız. Özgür Basın’ın çeyrek asırlık tarihinde de bunu görebiliyoruz” diye belirtti.

Çeşitli kurumlara mektup

Med Nûçe Tv’nin yayınını RTÜK işbirliği ile durduran Eutelsat’a mektup ve faks gönderdiklerini belirten tutsaklar, “Mektup ve fakslarda RTÜK gibi davranmaktan vazgeçilmesi ve Med Nuçe yayınını devam etmesi çağrısı yapıldı. Yine aralarında Zarok, İMC, Tv 10, Hayatın Sesi ve Özgür Gün Tv ile Özgür Radyo gibi televizyon ve radyoların yayınlarının durdurulmasını kınamak için de başta RTÜK olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlara da mektup ve fakslar gönderceğiz” ifadelerini kullandı.

Özgür Basın’a selam

Özgür Basın’ın çalışmalarını da selamlayan tutsaklar, “Dışardan doğru ve tarafsız haberleri Özgür Basın’dan öğreniyoruz. Zindanların sesi de yine Özgür Basın’dır. Bu yüzden, Özgür Basın susturulamaz” dedi.

Muhammed Doğru / Kandıra Cezaevi – Diha

EN SON EKLENENLER