Suç duyurusuna hazırlanan K.B., destek bekliyor

Mersin’de 10 yıl önce, aile içi sistematik cinsel istismara maruz kalan K.B., ağabeyi Eymen B., hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. 2 yıl boyunca ağabeyinin cinsel istismarına maruz kaldığını anlatan K.B., başlayacak davanın onun için tek umut yolu olduğunu söylüyor.

İstismara maruz kaldığı süre içinde, kimseye anlatamadığını ailesinin dahi durumu farkettiğinde kendisini suçladığını ifade eden K.B., “Onlara göre eğer kadınsan hayata 3-0 yenik başlıyorsun” diye konuştu.

Adalet yerini bulursa…

Bütün kadınlardan destek beklediğini söyleyen K.B., “Ben yaşadım ama adalet yerini bulursa başka kadınlar kurtulacaktır. Bu yüzden kadınlar olarak sesimiz göklerde yankı uyandırıp adaleti getirene kadar haykıracağız” şeklinde konuştu. K.B.’nin avukatlığını yapan Eren Keskin ise aile içi cinsel istismar ve ensestin ağırlaştırılmış suça girdiğini vurguluyor. K.B.’nin ancak koruma altına alındığında yaşadıklarını anlatabildiğini söyleyen Keskin şöyle devam ediyor: “Saldırgan sadece K.B.’ye değil K.B.’nin yeğenine de saldırılarda bulunmuş. Bu tür insanların her an yeni saldırılarda bulunması söz konusu. O nedenle bu gibi dosyalarda tutuklama şart. Önümüzdeki hafta suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Medine Mamedoğlu/Mersin-Jinha

EN SON EKLENENLER