‘İçerideki dostlarımıza’

Özgür Gündem gazetesi, 16 Ağustos 2016 günü ‘geçici’ olarak kapatıldı. Gazetenin sadece bir yargıcın kararıyla, Basın Kanunu’nda yeri olmayan ama Anayasa’da bulunan bir maddeye dayandırılarak kapatılmasına karşı yasal mücadelemizi veriyoruz. Ancak bu arada, okurlarımıza Özgürlükçü Demokrasi gazetesi ile ulaşmaya çalışıyoruz. 

Özgürlükçü Demokrasi gazetesi, henüz dağıtım şirketlerinden biriyle anlaşma imzalayamadı. Bayilerde satılamayan gazetemiz, cezaevindeki okurlarımıza ulaşamıyor şimdilik maalesef. Birçok cezaevi yönetimi ile okurlarımız arasında bu nedenle sorunlar çıkıyor. Çünkü okurlarımız, böylesi bir engellemeyi -haklı olarak- anlayamıyor, kabullenemiyor.

Öncelikle bu durumu içerideki okurlarımızın öğrenmesini istedim. Özgür Gündem yayımlanırken, içeriden bana haftada 50-60 mektup geliyordu. Şimdi haftada bir-iki mektup gelse, müthiş seviniyorum. OHAL bahane edilerek, sık sık iletişim cezaları veriliyor çünkü. Verilmese de, bekletilse de, içeriye ısrarla kart ve hatta kitap göndermeye devam ediyorum.

İletişim cezaları aylık olarak veriliyor genelde. Yeni bir ceza uygulanmaya başlanmadan aradaki bir-iki günde bir ay boyunca genel mektuplar, sahibine topluca veriliyor; verilmek zorunda. O nedenle, içerideki dostlarımız, bana -bildiğiniz Ankara adresime- mektup gönderebilirler. Ben de, sorunlarınıza cevap olmaya, onların haberleştirilmesine devam ederim.

*Kapatılan Özgür Gündem Gazetesinin Eş Genel Yayın Yönetmeni

EN SON EKLENENLER