TV10’un açılması için imza kampanyası başladı

TV 10’un kapatılmasının protesto edildiği eylemde Alevi derneklerinin kanalın açılması için imza kampanyası başlattığı belirtildi.

OHAL uygulamaları ile basına yönelik darbe kapsamında Alevilerin sesi olan TV10’un kapatılması Galatasaray Meydanı’nda protesto edildi. Cumartesi Anneleri’nin de destek verdiği eylemde, “Alevilerin sesi TV10 susturulamaz” pankartı açıldı. Eylemde söz alan TV10 program yapımcısı ve sunucusu Hüseyin Kelleci, bir aydır kanallarının neden kapatıldığına dair somut bir delil gösterilmediğine dikkat çekti. Kelleci, OHAL kararnamelerine dayandırılarak kanalın kapatılmasının hukuksuz olduğunu belirtti.

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Genel Başkanı Ali Deniz de, Alevilerin sorunlarını ana akım medyanın değil sadece TV10’un gösterdiğini kaydetti. Alevilerin sesi olan kanalın, açılması için Avrupa ve Türkiye’deki Alevi dernekleri olarak imza kampanyası başlattıklarını söyleyen Deniz, “Kampanyanın ardından imzaları Başbakanlığa vereceğiz” dedi.

Eylem, İstanbullu sanatçıların söylediği deyiş ile sona erdi. Eylemin ardından Genç Alevi Hareketi üyeleri aşure dağıttı.

EN SON EKLENENLER