‘Ak silahlanma’ tehdidi yayıngınlaşıyor

15 Temmuz darbe girişiminin ardından AKP’liler Osmanlı Ocakları’na bağlı güruhları silahlandırarak iç savaş provakasyonunun hazırlığını yapıyor. Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında açık açık sivillere silahlandırma çağrısına AKP’ye yakın Vakit gazetesi yazarı Abdullah Dilipak da destek verdi. Gökçek ve Dilipak’ın çağrılarının ardından Osmanlı Ocakları 1453, son günlerde Twitter üzerinden ‘AkSilahlanma’ başlığı ile silahlandıklarını açıklıyor. Kürtlere, Alevilere ve toplumun tüm farklılıklarını nefret ve ırkçı söylemleriyle hedef gösteren Osmanlı Ocağın’ın Genel Başkanı Emin Canpolat, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için cinayet işleyebileceklerini söyledi. Daha önce de silahlanma çağrısı yapan Canpolat, sosyal medya hesabından, “Erdoğan için ölür, Erdoğan için öldürürüz” tehdidini savurdu.

Twitter’dan yaygınlaştırıyorlar

Başbakan Binalı Yıldırım’a yakın kişilerin darbe gecesi silahlı fotolarının DİHA tarafından teşhir eldilmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, darbeye karşı ruhsatlı silahın önünün açılacağını söylemişti. Daha sonra Twitter’da #AkSilahlanma başlığı açıldı. Kısa sürede gündemin birinci maddesi oldu. AKP’liler, “FETÖ’cülerin yalanı ve algı operasyonu” diyerek başlığa tepki gösterse de, silahlanma çağrılarını yalanlayan, resmi bir açıklama henüz gelmiş değil.

AKP’nin silahlı milisi gibi hareket eden Osmanlı Ocakları 1453, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaptığı silahlanma çağrısı ile bir kez daha gündemde. Emin Canpolat, geçen günlerde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı çağrıda, “Vatan için bayrak için Erdoğan için silahlanın” dedi. Osmanlı Ocakları, HDP ve CHP binalarına yönelik saldırılarla gündeme gelmişti.

HABER MERKEZİ

 

 

 

EN SON EKLENENLER