AKP’de ‘silahlı mücadele’ dönemi

Yürüttüğü Kürt karşısı politika ile maskesi düşen AKP’nin şimdiye kadar yaptığı propaganda işe yaramayınca ‘silahlanma’ kararı alındı. İçişleri Bakanı Soylu, ‘Bölgedeki her parti yetkilisine silah vereceğiz. Uzun menzilli silahlarla korunmalarını sağlayacağız’ dedi

AKP’nin 25’incisini Afyon’da yaptığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda “silahlanma kararı” çıktı. Üç gün süren kampın ikinci oturumunda söz alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kürdistan’daki parti yöneticilerini silahlandıracaklarını açıkladı.

‘Silah vereceğiz’

Saray tarafından bakanlığına atandığından beri eski partisi Tansu Çiller’in Doğru Yol’unun 1990’lı yılların denediği ancak başarısızlıkla sonuçlanmış politikalarını tekrardan hayata geçirmek için yoğun bir uğraş veren Soylu, yaptığı konuşmada, Kürdistan’daki partililerine “uzun namlulu silah vereceklerini” söyledi. Soylu, “Her parti yetkilisine silah ruhsatı vereceğiz. Güvenlik görevlisi, koruma da vereceğiz. Hatta korumayı koruculardan da verebiliriz. Uzun menzilli silahlarla korunmalarını sağlayacağız” dedi.

Koruculuktan sonra

Soylu daha önce de Kürdistan’ın 22 kentinin vali ve korucubaşlarıyla Ankara’da toplantılar yapmış ve bu konuları gündeme getirmişti. Korucularla yapılan toplantıda, “koruculuğun kalıcılaştırılması, koruculara ağır silah verilmesi ve koruculardan özel timlerin oluşturulması” gibi konularda adım atılacağı ifade edilmişti. Valilerle yapılan toplantıda ise Kürdistan’ın demografik yapısının değiştirilmesi gündeme alınmıştı.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER