Demokrasi için büyük buluşma

Kamuoyunun merakla beklediği Demokrasi İçin Birlik oluşumu, bugün İstanbul’da demokrasi buluşmasını gerçekleştiriyor. CHP, HDP ve BDP eski milletvekilleri ile aydınlardan oluşan Diyalog Grubu’ndan aynı zamanda Demokrasi için Birlik (DİB) Hazırlık Koordinasyon üyelerinden biri olan CHP Eski Milletvekili Melda Onur, Demokrasi İçin Birlik’in OHAL sürecinde yaşanan tüm hak ihlallerini yakından takip edecek ve ortak direniş zemini yaratacak bir oluşum olduğuna dikkat çekti.

Sivil bir direniş hareketi

Bugün yapılacak toplantının önceden alınan bir karar neticesinde planlandığını belirten Onur, “28 Haziran’da çeşitli platformların çağrısıyla böyle bir toplantı olmuştu. O toplantıda herkesin davetli olduğu bir ‘Demokrasi kurultayı yapalım’ dendi. Ama kurultay lafını gençler sevmediği için biz de buna ‘buluşma’ dedik. Bu oluşumlar sivil bir hareket olacak. Koordinasyonda çalışan arkadaşlar, gittikleri yerde, neyin amaçlandığını neyin hedeflendiğini anlattığı küçük toplantılar yapmıştı” diye konuştu.

Direnmek zorundayız

Şişli Kent Kültür Merkezinde yapılacak toplantıya ilişkin Onur şu çağrıyı yaptı: “Demokrasiye ve insan haklarına sahip çıkmak, sadece siyasi partilerin ve demokratik kitle örgütlerinin işi değildir. Aynı zamanda bireylerin, vatandaşların, kurumların, herkes yanı başındaki hak ihlalini tespit etmek, denetlemek, duyurmak, dayanışmak ve buna karşı bir baskı oluşturarak, ortak direnmek zorunda. Yanı başımızda hak ihlali oldu mu gözümüzü kapamayacağız.”

HABER MERKEZİ

 

EN SON EKLENENLER