Direniyoruz, yaşamı savunuyoruz

Doğa talanının önünü açan 80. Madde’yi protesto eden yaşam hakkı savunucuları, doğa talanına karşı mücadele edeceklerini vurguladı. Yaşam ve doğa alanlarını talan edilmesine onay veren Türkiye Varlık Fonu Kurulması ile Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair 6745 sayılı kanun içinde yer alan Madde 80’e karşı 8 kentte eş zamanlı eylem düzenlendi.

Rize’de Fırtına İnisiyatifi üyeleri, Madde 80’e karşı Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Makrevis Köprüsü üzerinde eylem yaptı. Fırtına İnisiyatifi üyeleri, açıklamanın ardından köprü üzerinde tulum eşliğinde horon vurdu.

Asla vazgeçmeyeceğiz

İstanbul’daki eylem ise Galatasaray Meydanı’nda gerçekleştirildi. Yaşam hakkı savunucuları, “Madde 80’e karşı yaşamı savunuyoruz, direniyoruz” yazılı pankart açtı. OHAL uygulamalarını, doğa talanını ve Madde 80’i protesto eden dövizler taşındı.

Yaşam savunucuları adına açıklama yapan Sıla Saltı, yıllardır HES’lere, termik, nükleer santrallere, yaşamı yok eden tüm politikalara karşı durduklarını ifade etti. Saltı, “Hukuksal ve toplumsal mücadelelerimizden tüm engellemelere rağmen hiç vazgeçmedik” dedi.

Ankara’da ise Karadeniz İsyandadır Platformu ve Yaylaların Kardeşliği Platformu üyeleri, Mülkiyeliler Birliği’nde ortak basın açıklaması yaptı. Toplantıda konuşan çevre aktivisti Çevriye Belik, 80. Madde ile birlikte hukukun yok hükmüne geldiğini vurguladı. Belik, “80’inci Madde, AYM’den ya geçecek ya da dönecek. Bizler ise kentleri, doğayı ve yarınları hiçe sayan iktidar, bürokrat ve şirketlere karşı her türlü mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Antalya’da da Alakır Nehri Kardeşliği Aktivistleri, Bakanlar Kurulu’na her türlü altyapı yatırımı için “izin, tahsis, ruhsat, lisans ve tescil” yetkisi veren 6745 sayılı yasanın 80. Maddesi’nin yürürlüğe girmesini protesto etti. Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen çevre gönüllüleri, yasaya dönük tepkilerini açtıkları pankart ve dövizlerle gösterdi.

HABER MERKEZİ

 

EN SON EKLENENLER