Eren Erdem: Demokrasi cephesine ihtiyaç var

İstanbul’da partisinin bir etkinliğinde ırkçı bir grubun linç saldırısına maruz kalan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, AKP milletvekilleri ile havuz medyası tarafından hedef haline getirildiğini ve saldırının da bu kesimlerce organize edildiğini söyledi. Erdem, saldırılar karşısında demokrasi cephesine ihtiyaç olduğunu söyledi. 

İstanbul Bağcılar’da CHP İlçe Gençlik Kolları tarafından önceki akşam Malatya Akçadağ Güneşli Köyü Derneği’nde organize edilen “Başkanlık sistemi” konulu panele katılan Eren Erdem ve partililere saldırıyı yeni bir “Madımak girişimi olarak nitelendirdi. Düzenlenen panelde tek konuşmacının kendisi olduğunu belirten Erdem, yaşanan o anları şöyle anlattı: “Konuşmama başladığım zaman dışarıdan tekbir sesleri geldi. Önce şehit yürüyüşü var zannettim. Daha sonra ‘Eren Erdem şaşırma, sabrımızı taşırma’ sloganını duyunca olayın bana yönelik olduğunu anladım. Küçük bir kitle olabileceğini düşündüm. Ancak fiili saldırı gerçekleşti, camlar kırıldı. Arkadaşlarımız ve dernek yöneticileri aşağı indiler, barikat kurmaya çalıştılar. Dernek Başkanı ve yönetimi aşağı da darp edildi. Saldırgan kitle çeşitli cisimler atmaya devam ediyordu. Polis geldi, barikat oluşturdu, polis barikatının arkasından taş atmaya devam ediyorlardı.” Erdem, bir siyasetçi olarak fikirlerini sözlü olarak dile getirdiğini, karşısındaki siyasetçilerden de bunu beklediğini ifade ederek aksinin protesto olamayacağını söyledi. Erdem, yaşadıkları bu olaydan sonra hükümetten hiçbir ismin geçmiş olsun demek için bile kendisini aramadığını da belirtti. 

‘SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRENLER ORTAYA ÇIKARILMALI’

“Osmanlı Ocakları bana bir mesaj göndermiş; olayı kınıyoruz, demokrasiye yapılmış bir saldırıdır demişler. Biz yapmadık demeye getirmişler. MHP kesinlikle bizim gençlerimizle alakası yoktur diyor” bilgilerini veren Erdem, bu duruma ilişkin şunları söyledi: “MHP ve Osmanlı Ocakları bizim ile ilgisi yoktur diyor. Ama ortada görüntüler var, tekbir getiren kesimler var. Bunlar değilse, bunların kılığına girmiş bir yapıdır. Bunun ortaya çıkarılması gerekiyor, kim bu kitleyi linç etmeye göndermiştir.”

‘HAVUZ MEDYASI HEDEF GÖSTERDİ’

Türkiye’de siyasi ortamın artık giderek kötüyü gittiğini işaret eden Erdem, şunları söyledi: “Gerçekleşen saldırının failleri orada bulunan 150-200 kişi değil, bunun sorumlusu havuz medyasıdır, Saray Pokemonları’dır, sözlerimizi çarpıtan çarpık yayın kuruluşlarıdır, siyasi ve milletvekilleridir. Oraya geliş bir sonuçtur. Oraya getirten ise, CHP vekillerini hedef tahtasına oturtan havuz medyasıdır. Elbette biz fikirlerimizi söyleyeceğiz. Oraya gelen gençleri sorgulamıyorum, onları getirenlere bakıyorum.Yeni bir barış iklim ile toplumsal mutabakat sağlanması gerektiğini düşünüyorum. Aksi takdirde iyi bir görüntü değil, demokrasimiz açısından sıkıntılıdır. Demokrasi için gereken reformlar yapılmalıdır.” Bunun için de bir demokrasi cephesi kurulmasına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Erdem, “Demokrasi cephesi, fikirlerin düşüncelerin özgürce konuşulacağı politik hattır. Barış ve demokrasi getirme perspektifini benimseyen bütün siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri genel değerlendirme olarak ele alınmalıdır. Türkiye sorunlarını konuşarak çözmelidir. Bu da ancak zemini ile yaratmak ile mümkündür” dedi. (AnkaraDİHA)

EN SON EKLENENLER