Silivri Cezaevi’nde ‘iğneli’ işkence

HÜSEYİN ŞİMŞEK

İstanbul Sarıgazi’de 17 Ağustos’ta ev baskını ile gözaltına alınan Grup Yorum Korosu üyesi 22 yaşındaki Kübra Sünnetçi, 25 Ağustos’ta tutuklanarak götürüldüğü Silivri Cezaevi’nde yoğun şiddete maruz kaldı. Sünnetçi’nin cezaevinde iken gardiyanların saldırısı sonucunda kolunun kırıldığını ifade eden anne Şenay Sünnetçi, işkencelerle gündeme gelen Silivri Cezaevi’nde yaşananları BirGün’e anlattı.

Kızını görmeye gittiği sırada parmaklarındaki şişliği fark ettiğini anlatan anne Sünnetçi, kızının kolunun kırıldığını burada öğrendiklerini söyledi. Sünnetçi, cezaevinde yaşanan işkencelere, “Vücuda iğne saplama”nın da eklendiğini belirtti.

Sünnetçi, kızının gözaltına alınma anını ve Silivri Cezaevi’nde yaşananları şöyle anlattı:

“Kızımın baskın yapılıp gözaltına alındığı evin ortasında kan izleri bulundu. Polisler bu kan izlerini açıklayamadılar. Bir hafta gözaltında kalan kızım, daha sonra tutuklandı. Ardından götürüldüğü Silivri Cezaevi’nde yoğun işkencelerin olduğunu öğrendik. Ne zaman görüş yapılacağını bilmiyoruz. Ekim ayındaki açık görüş hakkımızı OHAL nedeniyle kullandırmadılar. Yeni yeni işkence tekniklerini mahkûmların üzerinde uyguladıklarını öğrendik. Kadın gardiyanların kadın mahkûmlara gücünün yetmediğini iddia ederek erkek gardiyanlarla saldırmışlar. Artık dayak atarken bir yandan da mahkûmların vücutlarına dikiş iğnesi saplıyorlar.”

BirGün istiyor Yeni Şafak geliyor

“Silivri Cezaevi’nde mahkûmların kitap, boncuk, boya almaları yasak. BirGün, Cumhuriyet, Evrensel gazetelerini isteyenlere Yeni Şafak gazetesini veriyorlar. Gazeteleri istemeyenleri ise dövüyorlar.”

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nda cezaevlerindeki hak ihlalleri ve işkencelerle ilgili iddiaları kabul ederek, “Çıplak arıyoruz. İşkenceler münferit olaylar. Kitapları topluyoruz, gerektiğinde çıplak arama yapıyoruz” demişti.

birgün

EN SON EKLENENLER