‘Ümitsizliğe karşı yola çıktık’

Demokratik Güç Birliği ‘Demokrasi Meclisi’nin oluşturulmasını değerlendiren CHP Eski Milletvekili Binnaz Toprak, muhalefetin yetersiz kalması ve birleşememesinin yarattığı ümitsizliğe işaret ederek, ‘Biz de tam olarak bu ümitsizlikten yola çıktık’ diye konuştu

Demokratik Güç Birliği çağrısı ile “Demokrasi İçin Birlik İnisiyatifi”nin bir araya gelmesinin ardından “Demokrasi Meclisi” oluşturuldu. Alınan kararlar doğrultusunda, OHAL’in sona erdirilmesi ve KHK’lerle yaratılan toplumsal mağduriyetlerin giderilmesi konularındaki mücadele birincil olarak Demokrasi Meclisi’nin gündemine alındı. Buluşmada yer alan CHP Eski Milletvekili Binnaz Toprak değerlendirmelerde bulundu.

Temel ilkeler etrafında

Otoriterleşen iktidar karşısında muhalefetin yetersiz kalması ve birleşememesinin yarattığı ümitsizliğe değinen Toprak, bir araya gelişlerinin amacını, “Demokrasi, özgürlük, barış, hukuk devleti ve herkesin kendi kimliğiyle rahatça yaşayabileceği bir ülke gibi temel ilkeler etrafında birleşip, bir hareket yaratabilmek” diye özetledi. HDP ve CHP birbirine yanaşmadıkça etkili bir muhlefetin oluşmayacağına dikkat çeken Toprak, “Bu durum özgürlükçü, demokrat kesimlerde müthiş bir ümitsizlik yaratıyor. Biz ‘Demokrasi için birlik kurultayını’ toplarken buradan yola çıktık” dedi.

Kartopu gibi

Bütün grupları birleştirerek bir sinerji yaratılması gerektiğinin altını çizen Toprak, “Bunun bir kar topu gibi eklenerek büyümesi lazım. Görünürdeki sayısal çoğunluğun daha büyük bir orana ulaşarak mevcut iktidara da alternatif bir oluşum yaratabilmesi gerekiyor” diye konuştu.

İSTANBUL / JINHA

 

 

 

EN SON EKLENENLER