Almanya’nın silah satış rakamları açıklandı: Türkiye’nin sıralamadaki yeri şaşırttı

Federal Parlamento’da görüşülmesi beklenen silah ihracatı raporundan basına yansıyan rakamlara göre, 2016’nın ilk 6 ayında silah mermisi ihracatı 27 milyon Euro’dan 283,8 milyon Euro’ya yükseldi. Buna karşın hafif silah (tabanca ve tüfek) ihracatı aynı dönemde 12,4 milyondan 11,6 milyon Euro’ya geriledi. Hafif silah ve mermi ihracatının yapıldığı en önemli üç ülke arasında Fransa, Irak ve Polonya bulunuyor.

Türkiye 25.sıradan 8.sıraya yükseldi

Türkiye, Almanya’nın silah ihracatı yaptığı ülkeler sıralamasında 2016’nın ilk altı ayında aldığı 76,4 milyon Euro ile 25.sıradan 8.sıraya yükseldi. Türkiye’nin Almanya’dan aldığı ürünler arasında uçak parçaları, insansız hava aracı, motor ve yer destek ekipmanları bulunuyor.

6 ayda 4 milyar Euro

Almanya, 2016’nın ilk 6 ayında 4,029 milyar Euro değerinde silah ihraç etti. Almanya’nın bu yıl içerisinde en çok silah sattığı ülkeler arasında ilk sırada bir milyar Euro değerinde firkateyn alan Cezayir bulunuyor. Suudi Arabistan 484 milyon Euro, Güney Kore 205 milyon Euro ve Birleşik Arap Emirlikleri 85 milyon Euro değerinde silah alımı ile Almanya’nın en ok silah sattığı ülkeler arasında yer alıyor.

EN SON EKLENENLER