Munzur Baba Cemevi’nde çevre düzenleme çalışmaları başladı

Tunceli’nin Ovacık İlçe Belediyesi tarafından, Munzur Baba Cemevi çevresinde, çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları başlatıldı.

İlçenin 94 Mahallesi’nde bulunan cemevi çevresinde gerçekleştirilen çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarına kadınlar da katılıyor. Günde iki saat çalışarak çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarına destek veren kadınlar, belediye işçileriyle birlikte kilitli parke taşı döşüyor. Munzur Baba Cemevi’nde gerçekleştirilen çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarının Türkiye Komünist Partili (TKP) Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun sahiplenme ve destekleme girişimleriyle başladığını ifade eden Munzur Baba Cemevi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın San, Ovacık Belediyesi’nin Munzur Baba Cemevi’ne maddi anlamda çok destek verdiğini söyledi.

İlçedeki kadınların da çalışmalara destek verdiğini belirten San, “Başta Ovacık Belediyesi olmak üzere, kadınlar ve halkımızın desteği ile çalışmalarımız devam ediyor. Çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarında kullanılmak üzere, belediye başkanımızın valilikten aldığı beş kamyon parke taşı geldi. Üç kamyon daha gelecek. Başkanımız parke taşlarını kendi araçlarıyla getirdi. Yalnız parke taşları yetersiz kalıyor. Onun için de belediye başkanımızın Beşiktaş Belediyesi ile yaptığı görüşme sonucu, eksik kalan parke taşlarını tamamlayacaktır. Cemevi çevresinde, istinat duvarı yapılacak. İstinat duvarının maliyeti yüksek olduğundan onu yapamıyoruz. Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ile istinat duvarı için gerekli kaynağı bulmaya çalışıyoruz. İlkbahara kadar istinat duvarı için yeterli kaynağı da bulabilirsek, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları tamamlanacak” dedi.

EN SON EKLENENLER