AA, Musul-Kerkûk meselesinde noktayı koydu: Tapuları bizde!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Missak-ı Milli çıkışından sonra harekete geçen Anadolu Ajansı (AA) Musul ve Kerkûk’un Osmanlı Devleti dönemindeki “tapu”larını ortaya çıkardı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşiv Dairesi Başkanı Zeynel Abidin Türkoğlu, ile görüşen AA, arşivde 1847 öncesi döneme ait Musul’un 87, Kerkük’ün de 96 tapu tahrir defterinin bulunduğunu söyledi.

Erdoğan’a özenerek, Musul ve Kerkûk’ta hak iddia eden Türkoğlu, “Bu tapu kayıtları, bizim, oralarda bulunduğumuzun ve zamanında oraların bizlere ait olduğunun, bizim oralarda hak talep etme durumunda olduğumuzun belgelerdir” dedi.

Türkoğlu, “Musul ve Kerkük’teki tapu kayıtlarının yok edildiğine, yandığına” dair haberlerin gerçeği yansıtmadığı “müjdesi”ni de vererek, “Hiçbir endişeye mahal yok. Musul ve Kerkük’ün kayıtları bizde” diye konuştu.

Hızını alamayan Türkoğlu, Osmanlı dönemine ait Halep’teki tapu kayıtlarına ilişkin olarak da 32 defterin bulunduğu ve bu defterlerdeki kayıtların 1855-1918 yıllarını kapsadığını söyledi.

İSTANBUL

EN SON EKLENENLER