Amed’de kadın sağlığı çalıştayı

Amed Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı tarafından “Kadın Sağlığında Toplumsal Cinsiyet Projesi” kapsamında çalıştay düzenlendi. Daireye bağlı kadın kurumlarının katıldığı çalıştayda, açılış konuşmasını Daire Başkanı Yüksel Aslan Acer yaptı.

Projenin temel amacının sağlık hakkına erişemeyen kadınlar için farkındalık yaratmak olduğunu belirten Acer, Kürdistan’da özellikle son dönemlerde kadınların savaştan herkesten daha fazla etkilendiğini söyledi. Savaş nedeniyle yaşanan göçün süreci daha da ağırlaştırdığını vurgulayan Acer, “Kadınlar hem bedensel hem de ruhsal olarak bu dönemi ağır yaşıyorlar. Cinsel istismar ve aile içi şiddet en fazla zorlandıkları konu. Kadına yönelik ayrımcılık kadınların sağlık alanında daha fazla mücadele etmesini gerektiriyor” diye konuştu.

‘Eşitlik sağlanmalı’

Kırsal alanda yaşayan kadınların doğum sürecinde kentte yaşayan kadınlara göre daha zor sağlık hakkına eriştiğinin altını çizen Acer, proje ile kırsal kesime ağırlık verilmesi gerektiğini ifade etti. “Toplumsal cinsiyet eşitliği hakkaniyetli bir şekilde sağlanmalı ve ayrımcı söylemlerin de önüne geçilmeli” diyen Acer, sağlık personellerine yönelik farkındalık çalışmaları yürütüleceğine de işaret etti. Acer, farkındalık çalışmalarının yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte yürütüleceğini kaydetti.

Çalıştay, açılış konuşmasının ardından basına kapalı şekilde devam etti.

AMED / JINHA

EN SON EKLENENLER