Dink davası sanığı Dinç şimdi de emniyet müdürü yapıldı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti öncesinde Trabzon İstihbarat Şube Müdürü olan ve cinayeti izleyen yıllarda terfi ettirilerek İstihbarat Daire Başkanı yapılan Engin Dinç şimdi de Resmi gazetede yayınlanan İl Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Eskişehir Emniyet Müdürlüğü görevine getirildi.

ENGİN DİNÇ KİMDİR?

Halen İstihbarat Daire Başkanı olarak görev yapıyor. 26 Ağustos 2004 tarihinden 19 Eylül 2006 tarihine kadar Trabzon İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yaptı. TAYAD’lılara linç girişimi, Mc Donald’s bombalanması ve Rahip Santoro’nun öldürülmesi, Dinç’in görev yaptığı dönemde gerçekleşti. McDonald’s bombalanmasının faillerinden biri olan Erhan Tuncel’in, soruşturmanın dışında tutularak muhbir yapılması da yine Dinç’in döneminde gerçekleşti.

Dink Ailesi avukatı Hakan Bakırcıoğlu, İstanbul Savcılığı’na 10 Ağustos 2015’te verdiği dilekçede, Engin Dinç’in, Yasin Hayal ve örgütünün Dink’e dönük saldırı hazırlığında olduğuna dair 15 Şubat 2006’dan itibaren bilgi sahibi olmasına rağmen konuyu Trabzon Valisi, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, Trabzon İl Jandarma Komutanı ve MİT’e yazılı şekilde iletmediği ve Hrant Dink’e yönelik saldırı hazırlığında olan örgüte operasyon yapmadığı suçlamasını yöneltmiş, Ceza Kanunu 83. maddesi [Kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi] uyarınca iddianame düzenlenmesini istemişti. (HABER MERKEZİ)
 

EN SON EKLENENLER