HDP ve DBP eşbaşkanları ve vekiller halk ile birlikte direniyor…

Amed Belediyesi eşbaşkanlarının gözaltına alınmasına tepki gösteren ve belediye yapılanları protesto eden kitlenin sayısı her geçen saat artıyor. Aralarında HDP eşbaşkanı Figen Yüksekdağ ve DBP eşbaşkanı Sabahat Tuncel’inde bulunğu kitle tüm müdahalelere rağmen direniyor

Amed Büyükşehir Belediyesi’ndeki polis ablukasına karşı belediye etrafında toplanan ve aralarında HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, DBP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, HDP grup başkan vekilleri, milletvekilleri ve belediye eşbaşkanlarının da bulunduğu kitle, polisin tüm saldırılarına rağmen ayrılmıyor. Zaman zaman müdahale olsa da halk belediyeye çıkan tüm yolları doldurmuş durumda. Kitlenin sayısı her geçen dakika artıyor.

Sivil maskeli polisler devrede!

Müdahaleler esnasında gözaltına almalar da yaşanırken, belediyenin arka sokaklarında toplanan kitlenin arasına giren Nissan marka, siyah renk ve sivil plakalı 4 arazi aracından inen yüzleri maskeli polis, kitleden bir kaç kişiyi gözaltına almaya çalıştı. Polisin götürmek istediği 2 genç kaçarken, polis arkalarından ateş açtı. Kovalamacanın ardından yakalanan ve isimleri öğrenilemeyen 2 genç, darp edilerek araca bindirildi.

Kaynak: DİHA

EN SON EKLENENLER