Kerkûk bilançosu açıklandı

IŞİD’in Kerkûk merkezi ve çevresine yönelik yaptığı saldırının bilançosu netleşiyor. ANF haberine göre Kerkûk Valisi Necmeddin Kerim, Kerkûk idari birimlerin müdürleriyle bir araya gelerek, Şii Heşdi Şabi milislerinin kontrolündeki Beşir Dakuk Bölgesi’nden kentte sızarak kamu kurumlarına eşzamanlı yapılan saldırının sonuçlarını açıkladı. Vali Necmeddin Kerim, “DAİŞ’in yaptığı saldırıda çıkan çatışmalarda 74 DAİŞ’li etkisiz hale getirilirken 30’dan fazla peşmerge, asayiş güçleri ve sivil insan şehit düştü, 100 dolayında da insanımız yaralanmıştır” dedi.

Kerkûk Valisi, IŞİD saldırısını önemli ölçüde kısa sürede püskürtülmesinde önemli katkı sağlayan Kerkûk halkına da teşekkür etti.

Kerim, asayiş güçlerinin düzenlediği operasyonlarda da bir grup IŞİD üyesinin gözaltına alındığını kaydetti.

S. Hüseyin’in kuzeni

Bu arada Rûdaw’a konuşan Kerkûk İlçeler ve Nahiyeler Polis Müdürü Tuğgeneral Serhad Kadir, Dakuk’ta pêşmerge, polis ve asayişin düzenlediği ortak operasyonda IŞİD şüphelisi 10 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Tuğgeneral Serhad Kadir, “Yakalananlardan biri devrik diktatör Saddam Hüseyin’in Nezher Hemud Abdulgani isimli kuzeni. Bomba yüklü bir tankerin içinde yakalandı, yanında çok sayıda silah ve patlayıcı vardı” dedi. Nezher Hemud Abdulgani’nin o dönem Saddam Hüseyin’in oğlunun korumaları olan ve son Kerkûk saldırısıyla bağlantılı 3 kardeşinin de Havice ilçesinde olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Çavuşoğlu Êzidîleri tehdit etti

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransız mevkidaşı Jean Marc Ayrault ile pazartesi yaptığı görüşmesinin ardından düzenlediği ortak basın toplantısında, Şengal’deki Êzidîleri tehdit etti. Bakan “Şimdi de Sincar’ı ikinci bir Kandil yapmak istiyorlar ve biz uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızı ve yetkilerimizi kullanarak PKK’nın Irak’taki yapılanmasına da bundan sonra daha aktif müdahale edeceğiz ve burada PKK yapılanmasına da müsaade etmeyeceğiz. Ve sınırımızda bizden tarafta ve diğer tarafta aldığımız ve alacağımız tedbirlerle de bu bölgenin bizim için güvenli bölge olmasını, sınırlarımızın daha güvenli hale gelmesini de sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

KERKÛK

EN SON EKLENENLER