‘25 Ekim de 15 Temmuz gibi darbedir’

Sendika, meslek örgütü ve siyasi partilerin oluşturduğu Emek ve Demokrasi için Güç Birliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasına tepki gösterdi. 

Kışanak ve Anlı’nın gözaltına alındığı 25 Ekim akşamının, tıpkı 15 Temmuz gibi bir darbe olduğunu belirten Güç Birliği, “Ülkenin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine ortak geleceği, diktatörlük inşasına karşı bir arada, omuz omuza mücadele etmekten geçmektedir” çağrısı yaptı. 

Yazılı bir açıklama yapan Emek ve Demokrasi için Güçbirliği, halkın seçtiği temsilcilerin mahkeme kararı olmaksızın görevden alınması ya da gözaltına alınmasının halkın iradesine karşı açık bir darbe olduğunu vurguladı. “Kimsenin kendini halkın iradesi yerine de mahkemeler yerine de koyma hakkı yoktur. Tepeden inme talimatlarla belediye başkanlarını gözaltına almak, seçilmiş kişileri suçlu ilan ederek belediyelere el koymak, açıkça halkın iradesine karşı bir darbedir” denilen açıklamada, Kışanak ve Anlı’nın gözaltına alınmasının demokrasiden, barıştan, emekten yana olan herkese verilmiş bir gözdağı anlamına geldiği ifade edildi. 

‘TEK DERDİ TEK ADAM DİKTASINI YASALLAŞTIRMAK’

Açıklamada, “Halkın vergileriyle alınmış silahlarla halkın iradesini gasp etmeye çalışmanın adı, 15 Temmuz akşamı da 25 Ekim akşamı da “darbe”dir. Yaşananlar göstermiştir ki, kendi ikballeri için ateşe benzin dökenlerin, ülkeyi ve tüm bir bölgeyi yangın yerine çevirmek dışında planları, programları, vaatleri bulunmamaktadır. Kürt sorununda “çözüm mözüm yok” diyenlerin ve bu doğrultuda sorunu büyüten adımlar atanların tek derdi, fiili tek adam diktasını yasallaştırmaktır” denildi. 

‘DİKTATÖRLÜK İNŞASINA KARŞI BİRLİKTE MÜCADELE’

Açıklamada şunlar ifade edildi: “Bu toprakları kanla ve gözyaşıyla yoğurarak kendine uygun bir model yaratmaya çalışanlar bilmelidir ki, Türkiye halkları bu akıldışı gidişe mahkum değildir. En büyük ihtiyacımız, bu hukuksuz, bu antidemokratik zihniyete karşı, tüm kutuplaştırma ve düşmanlaştırma çabalarını aşarak, demokratik bir ülkeyi inşa etmek için bir araya gelmektir. Ülkenin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine ortak geleceği, diktatörlük inşasına karşı bir arada, omuz omuza mücadele etmekten geçmektedir” (Ankara/EVRENSEL)

EN SON EKLENENLER