Adana’da kadınlar 8 Mart nedeniyle hakim karşısına çıktı

Adana Kadın Platformu’nun düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mitingi nedeniyle açılan davanın ilk duruşması Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Mitingde atılan sloganlar ve taşınan resimler nedeniyle açılan davanın ilk duruşması üç kadının ifadelerinin tamamlanması için 27 Aralık 2016 tarihine ertelendi.

Terör örgütü propagandası, suçlu ve suçu övme, izinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşü yapma ile suçlanan Adana Kadın Platformu, duruşmanın ardından basın açıklaması düzenledi. Açıklamada demokratik eylemler gerekçe gösterilerek açılan davalara ve tutuklamalara tepki gösterildi.

OHAL süreci ile hak ihlallerinin daha da arttığına dikkat çeken kadınlar, kadın cinayetleri işleyenler, kadına şiddet uygulayanlar, tecavüzcüler, çocuk istismarcılarının hak ettikleri cezalara çaptırılmadığına dikkat çekti.

Tüm baskı ve engelleme çabalarına karşın mücadele etmeye devam edeceklerini dile getiren kadınlar “Bu haksız yargılamalar karşısında herkesi, demokratik hakların, düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğünün savunulması konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi. (Adana/EVRENSEL)

EN SON EKLENENLER