Çadırların yıkılması meclise taşındı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şirnex Milletvekili Aycan İrmez, 24 Ekim’de çok sayıda zırhlı araç tarafından halkın çadırlarının yıkılmasını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu. İrmez, Soylu’ya şu soruları yöneltti:

* Çadırlarda yaşayan ailelerin barınması için Bakanlığınız tarafından yapılan herhangi bir çalışma var mıdır? Böyle bir çalışma için Şırnak halkının neye ihtiyacı olduğu ve ne talep ettiği doğrudan halka sorulmuş mudur?

* Kentin çevresinde çadırlarda yaşayan yurttaşlara geçici 2 katlı 1+1 400 konutun yapılmasının Şırnak valiliği tarafından engellenmesinin gerekçesi nedir?

* 21 Ekim 2016 tarihinde kolluk güçleri tarafından çadır alanlarının basıldığı ve çadırda yaşamak zorunda bırakılan aileleri üç gün içinde boşaltılmadığı takdirde çadırlarla yıkıp yakacakları tehdidinde bulundukları iddiası doğru mudur? Değil ise niçin çadırlar halkın isteği dışında sökülmüştür?

* İkinci kez göçe maruz kalan insanların manevi ve maddi kayıplarının tazmini konusunda Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır? ,

ANKARA

 

 

 

EN SON EKLENENLER