Çiğdem Mahallesi’ndeki ‘Film Akşamları’nın 6’ncısı yapıldı

Ankara’da Dikmen’e bağlı Çiğdem Mahallesi Çiğdemim Derneği ve Çevreci Etki Grubu’nun bir süre önce mahalleliye yönelik başlattığı ücretsiz “Yaşam Film Festivali” kapsamında 6’ıncı film gösterimi yapıldı.

Ankara’nın Dikmen ilçesine bağlı Çiğdem Mahallesi sakinlerince kurulan Çiğdemim Derneği ve Çevreci Etkinlikler Grubu’nun, sürdürülebilir bir yaşam için kültürel değişime katkı vermek amacıyla izleyiciyle buluşturduğu “Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali” sürüyor. Her ay gerçekleştirilen etkinliklerin dün gece 6’ncısı yapıldı.

Etkinlik kapsamında ise, “Permakültür Perspektifiyle Yaşamak” isimli filmin gösterimi yapıldı.

Çiğdemim Derneği üyelerinden Mehmet Odabaşı, oluşturdukları “Çiğdemim Mahalle Bostanı” ve burada düzenlenen etkinliklerle ekolojik tarım, sürdürülebilir yaşam ve tohum konularında farkındalık yaratmaya çalıştıklarını ve mahalle sakinlerini bu konularda bilgilendirmeye çalıştıklarını söyledi. Odabaşı, “Çiğdemim Mahalle Bostanı” projesi çerçevesinde gerçekleştirdikleri bu etkinlikte Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nin dönüştüren belgesellerinden bir seçkiyi, Çevreci Etkinlikler ve Sürdürülebilir Yaşam TV’nin desteğiyle ayda bir defa izleyici ile buluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Ücretsiz olarak yapılan gösterim yakın zamanda yaşama veda eden Bill Mollison anısına gerçekleştirildi. Permakültür; bazılarına göre bir mimari yaklaşım, bazılarına göre organik tarım, bazılarına göre de bir yaşam felsefesi olarak öne çıkıyor.

Permakültür düşüncesinin yaratıcısı Bill Mollison, ilerlemiş yaşına rağmen yaşamının son günlerine kadar dünyanın dört bir yanında kurslar verip ve Permakültür uygulama alanlarını ziyaret ederek permakültür hakkında yeni şeyler öğretmeye, öğrenmeye, öğrencilerine şarkılar söyleyip hikayeler anlatmaya devam ederek tüketti.

(kk/öç)

EN SON EKLENENLER