İzmir’de Anlı ve Kışanak protestosu: İrademiz yıkılmaz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasını protesto etmek için Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde basın açıklaması düzenledi. Yüzlerce yurttaşın yanı sıra çeşitli siyasi parti ve kitle örgütü temsilcilerinin de katıldığı açıklamada, “İzmir’den Amed’e kadınlar iradesine sahip çıkıyor” ve üzerinde Kışanak ve Anlı’nın fotoğrafları bulunan “Halkın iradesi teslim alınamaz” yazılı pankartlar taşındı. Sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Faşizme karşı omuz omuza” ve “İrademe dokunma” sloganları atılan açıklamada konuşan HDP İl Eş Başkanı Gülay Bilici, AKP’nin darbe girişimini, fırsata çevirerek kendi darbesini devreye koyduğunu söyledi.

11 Eylül’den itibaren toplamda 26 belediyeye kayyım atandığını söyleyen Bilici, Saray ve AKP iktidarının Kürt halkının iradesini yok saymayı ve eş başkanlık, eşit temsil sisteminin kurumsallaşmasını durdurmayı amaçladığını söyledi. Bilici, bunun kadın politikalarına yönelik stratejik saldırının hangi boyuta ulaştığını gösterdiğini de belirtti.

Bu gözaltıları Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bir kayyım atama hazırlığı olarak değerlendirdiklerini belirten Bilici, “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmaları halkçı belediyecilik yapmanın, hırsızlık yolsuzluk yapmamanın, ihaleye fesat karıştırmamanın bedelini ödetme çabasıdır” dedi.

“Ateşle oynayan AKP iktidarı yerli ve milli bir faşizmden başka bir şey getirmeyen başkanlık sistemini dayatarak ülkeyi sonu belirsiz bir kaosa sürüklüyor” diyen Bilici, “Ne yaparlarsa yapsınlar halkın iradesini hiçbir şekilde teslim alamayacaklardır. Şehirlerini de yıksanız, belediye başkanlarını da tutuklasanız bu halk diz çökmeyecek büyük bedeller ödeyerek kazandığı demokratik mevzilerini korumak için sonuna kadar direnecek ve faşizme geçit vermeyecektir” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

EN SON EKLENENLER