Kor Asya Pasifik Ödülleri’nde 3 dalda aday gösterildi

Zeki Demirkubuz filmleri, Selanik Film Festivali ve 10. Asya Pasifik Ödüllerinde. Demirkubuz’un Kor filmi en iyi film, en iyi yönetmen ve filmin başrol oyuncusu Aslıhan Gürbüz ile en iyi kadın oyuncu dalında aday gösterildi.

Ödüllerin onuncu yıl dönümünde jüride hepsi daha önce Asya Pasifik jüri başkanlığı yapmış Oscar Ödüllü İngiliz yapımcı Lord David Puttnam, Busan Uluslararası Film Festivali Başkanı Kim Dong-Ho, birçok ödül kazanmış Hong Kong’lu yapımcı Nansun Shi, Altın Palmiye ve Oscar ödüllü Avustralya’lı yapımcı Jan Chapman ve ünlü Hint sinemacı Shyam Benegal yer alıyor. 

Asya Pasifik Ödülleri için bu yıl 43 ülkeden 303 film ön elemeye katılmıştı. Asya Pasifik Ödül Töreni, 24 Kasım’da Avustralya’nın Brisbane kentinde gerçekleşecek.

ZEKİ DEMİRKUBUZ’UN BÜTÜN FİLMLERİ SELANİK’TE

Bu yıl 3-13 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan 57. Selanik Uluslararası Film Festivali, Zeki Demirkubuz’un tüm filmlerinden oluşan bir retrospektife yer veriyor.

Festivalin Balkan Survey bölümünde yer alacak olan retrospektif daha önce Toronto Film Festivali, Viennale, Era New Horizons Film Festivali gibi festivaller ile Film Society of Lincoln Center, Anthology Film Archives, Brüksel Sinematek gibi onlarca  merkez, üniversite ve müzelerde yapılan toplu gösterimlerden sonra, yönetmenin 11 filminin tamamının gösterildiği ilk etkinlik olma özelliği taşıyor.

Resrospektifin bir diğer önemi, yönetmenin özellikle 35mm-negatif olarak çekilen filmlerinin yeniden elden geçirilip restore edilmiş olması. Altyazılarından seslerine kadar herşey, hiçbir kurum ve kuruluştan destek alınmadan, Mavi Film ve İzzet Murat Arslan tarafından yeniden restore edilip hazırlandı ve Matrislab-Tuğushan Özdener tarafından günümüz profesyonel sinema gösterim formatına aktarıldı. (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

EN SON EKLENENLER