Bir araya gelmek zorundayız

Demokrasi İçin Birlik Hareketi imzacılarından ANAP eski Genel Başkanı Nesrin Nas,’Umut ile bakabileceğin bir ülken olmasını istiyorsan, çocuklarını hayatta tutmak istiyorsan bir araya gelmek zorundasın’ dedi

Demokrasi için Birlik Hareketi’nin imzacılarından Nesrin Nas, AKP’nin Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkardığı Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) baskı politikalarına devam etmesine ve savaş politikalarını derinleştirmesine tepki gösterdi. Demokrasi için Birlik Hareketi’nin böyle bir süreçte çok şey ifade ettiğini dile getiren Nas, “Türkiye’nin uçurumun kıyısından alınması için bütün çaba budur” dedi.

‘Savaşa girmek için…’

Ekonomik krizin Türkiye’nin kapısını çaldığını ifade eden Nas, “Bir tarafta yoğun bir iç savaş var. Bir tarafta sınırlarımızın dışında savaşa girmek için çabalayan, didinen ve bütün meşruiyetini savaştan almaya çalışan bir yönetim, yapı var. 15 yaş liseli grubu bile artık geleceğini bu ülkede görmüyor” diye konuştu. “Demokrasi için Birlik Hareketi, ‘Uyan Türkiye’ çağrısıdır”  diyen Nas, “Üzerinde yaşayacağın bir toprağın kalsın istiyorsan, karnını doyuracak, geleceğine umut ile bakabileceğin bir ülken olmasını istiyorsan, çocuklarını hayatta tutmak istiyorsan bir araya gelmek zorundasın” şeklinde konuştu.

Geleceğe bakmak istiyoruz

Türkiye’de korku üzerinden siyaset yapıldığını vurgulayan Nas, “Türkiye siyaseti yıllarca belli korkular, kendinden korktuğunun farkında olmadığı, aslında korktuğu şeyin kendi korkusu olduğu, baskı, özgürlüğün ne olduğunu bilmediği bir ortamda yaşamaya zorlanmış bir topluluk. Kürt meselesi, Türkiye’deki siyasi iktidarların bir şeyleri yapmamaları mazereti olarak önüne kondu” dedi. Türkiye’nin bütün meselelere kendi penceresinden baktığını belirten Nas, “Dünyanın penceresinden baktığınız zaman geleceğe bakarsınız. Demokrasi için Birlik bunu yapmaya çalışıyor. Meseleye dünyanın penceresinden bakıp geleceğe bakmak istiyoruz” diye konuştu.

‘Sofrada değilsen menüdesin’

Türkiye’nin Suriye ve Irak politikalarını ise Nas, “Ortadoğu ile ilgili çok güzel bir söz var. Derler ki Ortadoğu’da yemeğe davet edilmediyseniz, menüye bakın. Belki menüde siz olabilirsiniz. Ortadoğu ile ilgili adım atarken, herkesin çok dikkatli olması lazım” sözleri ile değerlendirdi.

Yasin Kobulan / İstanbul – Diha

 

 

EN SON EKLENENLER