‘Eğitimde sorunlar bitmiyor’

 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL ile birlikte yürürlüğe konulan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında ‘FETÖ soruşturması’ adı altında muhalif binlerce eğitim emekçisi açığa alındı. Eğitim alanında yaşanan sorunlara ilişkin konuşan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) üyesi Ayşe Panuş, “Neredeyse tüm okullar İmam Hatipleştirildi. Devam eden süreçte müfredat üzerinde büyük değişiklikler ve eklemeler yapıldı” dedi. Son bir yıldır Cizîr (Cizre), Sûr, Şirnex (Şırnak), Gever (Yüksekova), Hezex’te (İdil) binlerce çocuğun okula gidemediğine dikkat çeken Panuş, Kürdistan’da yaşayan çocukların travma yaşadığını ve şiddetin her türlüsüne maruz bırakıldığını dile getirdi. KHK’lerle öğretmenlerin görevden ihraç edilerek, sözleşmeli öğretmenlik ile öğretmenlerin güvencesizleştirilmeye çalışıldığını söyleyen Panuş, “Çocuklara verilen ders kitapları cinsiyetçi, milliyetçi ve bilim dışı konularla dolu ve tamamen iktidarın verilerini taşıyor” diye belirtti.

‘Çocuklar için mücadele’

Eğitim-Sen üyesi Ayfer Koçak ise, “Bizler çocuklarımızın eğitim hakları ellerinden alınıyor diyerek 29 Aralık tarihinde greve çıkmıştık. Çocuklarımız için çıktığımız grev nedeniyle şu an görevden alınıyor, ihraç ediliyoruz” diye konuştu.

6 öğretmene gözaltı

Eğitim emekçilerine yönelik operasyon dün de devam etti. Aydın’ın Didim ilçesinde basın açıklamasına katıldıkları gerekçesiyle önceki gün açığa alınan Eğitim Sen’li 6 öğretmen evleri basılarak gözaltına alındı. Öte yandan İzmir’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mitingi’nde basın açıklamasını okuduğu için görevden alınan Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şube Kadın Sekreteri Ayşegül Kocaaslan,  göreve iade edildi.

İSTANBUL / JINHA

 

EN SON EKLENENLER