Kozağaçlı: Tek yol direnmek

Eğitim emekçileri ile dayanışmak için düzenlenen gecede konuşan ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, baskı ve hukuksuzluğa karşı örgütlenmek ve direnmek gerektiğine vurgu yaptı.

Hatay’da açığa alınan eğitim emekçileri ile dayanışma gecesi düzenlendi. Geceye çok sayıda yurttaş ve eğitim emekçisi katıldı. Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı katıldığı gecede Eğitim Sen Hatay Şubesi Müzik Grubu müzik dinletisi sundu.

Dinleti ardından Kozağaçlı, katılımcılara hukuki hakları konusunda bilgi verdi. Açığa alınan eğitim emekçilerinin direnmekten başka çaresi olmadığını dile getiren Kozağaçlı, şöyle konuştu: “Bu sorunu hukuk ile çözebileceğimize inanmak yeterli değil ve olmayacaktır. İsterseniz Anayasa Mahkemesi’ne, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne, nereye istiyorsanız oraya gidelim. Çözüm olmayacaktır. Tek yol direncimizin kırılmaması. Çünkü bu bir süreç ve siyasal iktidar büyük bir oyun oynuyor. Hükümet politikası açık. Tüm kesimlere saldırmak. Herkesi sindirmek. Bununla mücadelenin yolu da hukuksuzluklara karşı direnmek ve örgütlenmektir. Özlük haklarınız için direnmek. Sendikal haklarınız için direnmek.”

Gece yeniden müzik dinletisi ile son buldu.

(akl/ns)

EN SON EKLENENLER